Gyógyfürdők

A gyógyfürdők a rehabilitáció fontos részét képezik. A gyógyvizek, a gyógygázok és a vizes közegben végzett mozgás számos előnnyel járhat a rehabilitációs betegek számára:

Fájdalomcsillapítás: A gyógyvizek és a gyógygázok fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek, ami javíthatja a mozgást és csökkentheti a fájdalmat.
Izomerősítés: A víz ellenállása segíthet az izomtónus és az izomerő fokozatában, ami elősegíti a mozgást és a testtartást.
Ízületi mobilitás: A víz segíthet az ízületek mozgékonyságának javításában, ami elősegíti a mobilitást és a fájdalomcsillapítást.
Légzési funkciók javítása: A gyógygázfürdők segíthetnek a légzési funkciók javításában, ami elősegíti az aktivitást és a fáradtság csökkentését.
Pszichológiai jólét javítása: A gyógyfürdők ellazulást és stresszoldást nyújthatnak, ami elősegíti a gyógyulást és a rehabilitációt.

A gyógyfürdőkben számos különböző rehabilitációs kezelés érhető el:

A gyógyvizes fürdő a gyógyfürdők egyik leggyakoribb kezelése. A gyógyvizek különböző összetételűek lehetnek, és különböző terápiás hatásokkal rendelkezhetnek.

A gyógyvizes kádfürdő egyénileg alkalmazott kezelés, amely során a beteg egy kádban ül vagy fekszik a gyógyvízben.

Az iszappakolás egy másik népszerű gyógyfürdő-kezelés. Az iszap gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású lehet.

A súlyfürdő egy olyan kezelés, amely során a beteg a vízben súlyt visel. A súly segíthet az izomtónus és az izomerő fokozatában.

A szénsavas fürdő egy olyan kezelés, amely során a beteg szén-dioxidban gazdag vízben fürdik. A szén-dioxid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású lehet.

Az orvosi gyógymasszázs egy olyan kezelés, amely során az orvos vagy gyógymasszőr speciális technikákat alkalmaz a fájdalomcsillapítás és az izomtónus fokozására.

A víz alatti vízsugármasszázs egy olyan kezelés, amely során a beteg a vízben fekszik, miközben a vízsugár masszírozza az izmait.

A víz alatti csoportos gyógytorna egy olyan kezelés, amely során a betegek egy csoportban végzik a gyógytornát a vízben.

A gyógyfürdő-kezeléseket általában orvos vagy gyógytornász írja fel. A kezelések időtartama és gyakorisága a beteg állapotától függ.
Magyarországon számos gyógyfürdő található, amelyek rehabilitációs kezeléseket kínálnak.

A gyógyfürdők kiválasztásakor fontos figyelembe venni a kezelések szélességét, a szolgáltatások minőségét és a kényelmes elhelyezkedést.

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque consectetur imperdiet quam euismod maximus. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

  • Gyógytorna
  • Nappali kórház
  • Masszázs
  • Éjszakai fürdőzés
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque consectetur imperdiet quam euismod maximus. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

  • Gyógytorna
  • Nappali kórház
  • Masszázs
  • Éjszakai fürdőzés